pigwa
W 100% naturalny syrop z pigwy. Idealny do sporządzania napojów, jako dodatek do herbaty, wody koktajli, ciast, deserów.
Nie zawiera konserwantów, bez dodatku wody, jest wytwarzany na zimno.
Firma produkuje przetwory w oparciu o zasady GHP/GMP oraz HACCP i posiada certyfikat PN-EN ISO 9001:2015 nr 3226/08/2021/J/C

Owoce

Całe owoce są bardzo aromatyczne, a zbierane w okresie
września i października, zapewnia bogactwo witamin. Pigwa jest niesamowitym źródłem różnego rodzaju witamin. Ma ona siedem razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Poza tym znajdują się w niej duże pokłady: witaminy B, prowitaminy A, jodu, magnezu, miedzi, żelaza, potasu, a także fosforu.

Owoce pigwy łagodzą objawy niestrawności, pomagają pozbyć się uciążliwych dolegliwości związanych z refluksem, a także zgagą. Pigwa szczególnie polecana jest przy stanach zapalnych przewodu pokarmowego, nieżycie żołądka oraz jelit, a także przy uszkodzeniach śluzówki żołądka. Nie tylko owoce, ale także nasiona pigwy wspierają przemianę materii i pobudzają trawienie. Po pigwę powinny sięgać osoby, które chcą zrzucić kilka kilogramów. Pigwa wspomaga także pracę wątroby.

A dla zdowia i na poprawe humoru...

Polecamy domową nalewkę! Można ją wykonać z gotowego syropu, wystarczy dodać spirytusu 70% w proporcji 50 na 50 i pozostawić na 4 tygodnie. Podczas dojrzewania, będzie ona zmieniała kolor na ciemniejszy.

MENU