W swojej ofercie mamy cztery rodzaje karmelu. Każdy z nich posiada dokładnie ten sam skład – cukier oraz woda. Różnią się jedynie procesem wytwarzania, który wpływa na ich kolor i smak.
Administratorem Państwa danych osobowych jest Piotr Łuczak prowadzący działalność gospodarczą pod firmą FHP Pikar z siedzibią przy ul. Kasztanowej 6, 87-152 Biskupice. Dane podane w formularzu będą przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na przesłane zapytanie zgodnie z polityką prywatności.
Formularz zabezpieczono przy użyciu Google reCaptcha – korzystając ackeptujesz politykę prywatności i warunki korzystania z usługi.
Cena: 12,70 zł/kg
Żywność barwiąca o dużej sile barwienia (roztwór 0,8% daje efekt koloru coli) i smakiem przyjemnej goryczy, która powoduje zaokrąglenie smaku. Karmel barwi potrawy od koloru żółtego przez brązowy do czarnego.
Cena: 11,30 zł/kg
Dzięki dawnej technologii ręcznego wytwarzania, karmel ten jest identyczny z tym który upalały nasze babcie na patelni, uszlachetnia smak ciasteczek, świetnie zabarwia masy lodowe i deserowe nadając im karmelowy smak i zapach. Dodając karmel do alkoholu otrzymamy tradycyjną przepalankę.
Cena: 11,80 zł/kg
Karmel dedykowany do alkoholi, akcentuje ich naturalną barwę lub nadaje im kolor whisky i podkreśla smak wiodący w wódkach i nalewkach.
Cena: 11,30 zł/kg
Pełen smaku i aromatu karmelowego o barwie brązowej, pozwala stworzyć wyśmienite likiery, słodkie sosy, polewy i wiele innych słodyczy karmelowych.