Proces technologiczny oparty jest o dawne sposoby ręcznego wytwarzania karmelu z cukru buraczanego. Tak głęboka karmelizacja osiągana jest przez umiejętne dozowanie bardzo wysokich temperatur, bez stosowania substancji chemicznych. Karmel wytwarzany jest zgodnie z normą Polskiego Komitetu Normalizacyjnego PN-A-74772:1996.
Produkt zgodny z rozporządzeniem (WE) nr 110/2008 Parlamentu Europejskiego i Rady.
Kwalifikacja wyrobu:
Żywność barwiąca.
Skład surowcowy:
Cukier buraczany i woda demineralizowana..
Dodatkowe informacje:
Kraj pochodzenia: Polska
Zakład podlega urzędowej kontroli Państwowego, Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Toruniu.
Bezpieczeństwo produktu zapewnia PN-EN ISO 9001 oraz certyfikowany system HACCP/GHP/GMP (Cer.Nr.26/11/21/A/NCJT).
Współpracujemy z laboratoriami:
J.S. HAMILTON POLAND S.A. w Gdyni
P.S.S.E. w Toruniu